dobri odnosi

‘Dovest ću te šeki do prosjačkog štapa’. Bećirović sa čelnikom Kuvajta: Ukazao mu na veliki potencijal investiranja u BiH

Postoje brojne mogućnosti jačanja saradnje u oblastima ekonomije, odbrane, obrazovanja, kulture i turizma

Predsjedavajući Predsjedništva BiH razgovarao je s prijestolonasljednikom Države Kuvajt Sabahom Al-Khaledom Al-Hamadom Al-Sabahom, tokom zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) u New Yorku.

Bećirović se zahvalio na podršci Kuvajta prilikom usvajanja Rezolucije o Međunarodnom danu sjećanja i obilježavanja genocida u Srebrenici počinjenog 1995.godine.

Tokom razgovora je konstatirao da Bosna i Hercegovina i Država Kuvajt imaju vrlo dobre i prijateljske odnose.

Istaknut je interes za organiziranje bilateralnih susreta na najvišem nivou u narednom periodu, radi razmjene mišljenja i prijedloga za unapređenje bilateralnih odnosa.

Predsjedavajući i prijestolonasljednik Al-Sabah složili su se da postoje brojne mogućnosti jačanja saradnje u oblastima ekonomije, odbrane, obrazovanja, kulture i turizma.

Istaknuto je da je Kuvajt, između ostalog, uključen u kreditiranje izgradnje koridora 5c.

Bećirović je ukazao na brojne prednosti investiranja u Bosnu i Hercegovinu, poput geostrateškog položaja, prirodnih resursa i stručne radne snage.

On je podsjetio na ogroman potencijal u sektoru turizma i, s tim u vezi, ukazao na povećanje broja turista iz Države Kuvajt u BiH.