američki košarkaš

Najmlađi MVP NBA lige objavio kraj košarkaške karijere

Još jedna velika košarkaška karijera je završena.

Naime, tridesetpetogodišnji Derrick Rose odlučio je da okači patike o klin. Memphis Grizzliesi su zvanično saopštili da je Rose okončao karijeru, a bek je sastavio oproštajnu poruku.

"Hvala ti, moja prva ljubavi.  Vjerovala si mi kroz uspone i padove, bila moja konstanta kada je sve drugo izgledalo nesigurno. Pokazala si mi šta ljubav zaista znači. Teren si pretvorila u moje svetilište, dom u kome sam slobodno mogao da se izrazim. Na tebe sam uvijek mogao da se oslonim, ti si mi pokazala zašta sam sposoban.  Upoznala si me sa mjestima i kulturama koje momak iz Čikaga nije mogao ni da zamisli. Naučila si me da je svaki poraz lekcija i razlog da se bude zahvalan. Ponudila si mi mudrost, ne samo o igri, već o životu, disciplini, napornom radu, istrajnosti. Objasnila si mi da se strast njeguje, osigurala da u svaki dribbling, šut, akciju, uđem punog srca. Bila si uz mene i kada se činilo da je cijeli svijet protiv mene. Naše zajedničko vrijeme je poklon koji ću cijeniti cijelog života. Rekla si mi da je u redu reći zbogom, uvjeravajući me da ćeš uvijek biti dio mene, bez obzira gdje me život odvede. Zauvijek tvoj, Derrick Rose, poručio je u svojoj oproštajnoj poruci od košarke najmlađi MVP NBA lige ikada.

Derrick Rose je u NBA ligu stigao 2008. godine na Draftu kao prvi pik izabran od Chicago Bullsa. Već u rookie sezoni je nagovijestio velike stvari, a onda u sezoni 2010/11 je kao MVP sezone vodio Chicago do finala Istoka uz 25 poena i 7.7 asistencija po meču.