o'nealov izbor

Shaq izabrao najbolju petorku svih vremena i u njoj nema LeBrona Jamesa

U hrabroj izjavi koja je izazvala šok u košarkaškoj zajednici, NBA legenda Shaquille O'Neal otkrio je svoju startnu petorku svih vremena bez uključivanja trenutne zvijezde Lakersa LeBrona Jamesa.

Tokom razgovora s Dirkom Schlickmannom iz Sport Bilda, O'Neal je jasno rekao kako vjeruje da Michael Jordan zaslužuje titulu najboljeg košarkaša svih vremena. Jordana je stavio na vrh svoje liste, a slijedi ga njegov kolega iz Kuće slavnih Kobe Bryant, koji je tragično preminuo 2020. godine.

O'Nealova startna petorka svih vremena uključuje legendarna imena: "Michael Jordan, Kobe Bryant, Julius Erving, Karl Malone i Shaquille O'Neal."

Objava je izazvala žestoku raspravu na internetu, a obožavatelji su izrazili svoje ogorčenje i nevjericu da je James izostavljen s popisa. Mnogi su na društvenim mrežama izrazili svoje mišljenje, a neki tvrde da O'Nealovo izostavljanje Jamesa odražava pristranost prema četverostrukom prvaku.

Kritičari su brzo istaknuli očiglednu odsutnost LeBrona, a jedan je korisnik izjavio: "Izostavljanje LeBrona ili Tima Duncana ovdje znači samo da Shaq mrzi." Drugi obožavatelj je naglasio: "Ovo samo pokazuje da bez obzira koliko je igrač velik, to ne znači da zna sve o košarci." Reakcije naglašavaju spornu prirodu rasprava oko toga ko doista zaslužuje mjesto u razgovoru o najvećima svih vremena

U obranu svojih izbora, O'Neal je razradio svoje obrazloženje tokom intervjua. Naveo je kako su razni igrači dominirali ligom u različitim trenucima njegova života.

Kao dijete, divio se igračima poput Juliusa Ervinga i Kareema Abdul-Jabbara, dok su se Magic Johnson i Larry Bird isticali tokom njegovih igračkih dana. Međutim, tvrdio je da su neusporedivi uspjeh i utjecaj Michaela Jordana tokom njegove ere učvrstili njegov status KOZE u O'Nealovim očima.

Dok mnogi obožavatelji izražavaju svoje razočaranje, O'Nealove primjedbe mogle bi potencijalno dovesti do intrigantnog odgovora LeBrona Jamesa.

Budući da rasprave o najvećim igračima često izazivaju snažne emocije, bit će zanimljivo vidjeti hoće li James odgovoriti na O'Nealove kontroverzne komentare. Dok košarkaška zajednica nastavlja secirati O'Nealove izbore svih vremena, rasprava o LeBronovoj ostavštini sigurno će se ponovno rasplamsati.