izazvao brojne reakcije

Vučić se sastao sa Netanyahuom u UN pa izrekao nevjerovatnu tvrdnju. Ljudi u šoku: Ne zna šta priča, ovo je ozbiljno stanje!

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ponovo je izazvao brojne reakcije javnosti ponašanjem i izjavama tokom i nakon zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

On se prvo sastao sa Benjaminom Netanyahuom, nakon čega je izrealski predsjednik objavio njihove fotografije te poručio da je zahvalan da podršku Srbije Izraelu te na čvrstom prijateljstvu.

"Također sam se zahvalio lično Vučiću na njegovom angažovanju u nastojanjima da se oslobode taoci, među kojima je i Alon Ohel koji ima srbijansko državljanstvo. Odnosi Srbije i Izraela su jači nego ikad i nastavljaju da rastu. Međutim, dijelimo ključni cilj – da sve naše taoce bezbedno vratimo u Izrael, uključujući Alona Ohela, kojeg drže u zarobljeništvu teroristi Hamasa. To je neprihvatljivo, a patnja njihovih porodica je ogromna. Zaista cijenim podršku Srbije u ovim naporima. Svi civilizovani narodi se moraju ujediniti kako bi stavili tačku na ovu užasnu situaciju. Od srca se zahvaljujem Vučiću na prijateljstvu i naporima Vlade Srbije u ime talaca. Zajedno ćemo i dalje biti jaki", napisao je izraelski predsjednik putem mreže X.

Podsjetimo, Vučić je u UN održao govor u kojem je optužio zapadne zemlje za rušenje normi UN, a iskoristio je priliku da "odlikuje" predstavnike zemalja koje nisu glasale za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici što je izazvalo brojne reakcije javnosti.

Iznio je kritike i da su zapadne zemlje prekršile Rezoluciju 1244 Vijeća sigurnosti UN te je izjavio da u ovom momentu "za Srbe na Kosovu nema pravde".

On je zatim za Pink televiziju dao intervju u kojem je tvrdio kako su mu prilazili ljudi, inače dugo zaposleni u Ujedinjenim nacijama, koji su rekli kako "nikada nisu čuli govor kakav je on održao".

"Kažem vam da on ne zna gde se nalazi, šta priča, šta radi, totalno odsustvo kontakta sa realnošću, ovo je ozbiljno stanje!", jedan je od komentara na društvenim mrežama.