Trajalo je 4 godine

Nove optužbe na račun P Diddyja: Žena tvrdi da ju je silovao, drogirao… Evo šta sve piše u optužnici

Probudila bi se s modricama i povredama, ne sjećajući se kako ih je zadobila
P. Diddy dobio sedmo dijete u bijelom sakou i bijeloj rolci ogroman srebreni lančić naočale sunčane iza publika vani

Pristižu nove optužbe za Seana Combsa, poznatijeg kao P Diddy.

Žena, koja je oslovljena kao Jane Doe, u tužbi podnesenoj u New Yorku, koju je CNN dobio na uvid, navodi da ju je Diddy drogirao nepoznatim supstancama, davao joj alkohol i seksualno je napastovao u više navrata. Optužbe se odnose na period od jeseni 2020. do ljeta 2024. godine, prenosi Index.

"Prilikom svake posjete optuženi Combs bi je natjerao da mu izvodi predstavu, davao bi joj alkohol i supstance dok se ne bi onesvijestila. Probudila bi se s modricama i povredama, ne sjećajući se kako ih je zadobila. To se nastavilo do jula 2024. godine", stoji u tužbi.

U tužbi još piše da je Combs "prisilio Jane Doe na vaginalni odnos bez njenog pristanka" u svom domu u aprilu 2022. godine. Nakon još jednog navodnog incidenta u proljeće 2022. žena se "probudila, a stopala su joj bila ljubičasta i u modricama te je imala trag ugriza na peti", stoji u tužbi.

Doe tvrdi da je u julu 2022. bila prisiljena uzimati ketamin, onesvijestila se i bila je seksualno zlostavljana, što je rezultiralo trudnoćom. Prema tužbi, jedan od njegovih saradnika ju je više puta kontaktirao da je nagovori na abortus, ali je ona poslije doživjela spontani pobačaj.

U julu 2024., prema tužbi, Combs je "natjerao Jane Doe da dođe u njegov dom u Miamiju i gurnuo joj je dvije tablete u usta čim je došla". Doe tvrdi da je "pokušala piti vodu, ali je imala čudan okus i zbog toga se nije osjećala dobro". Sljedećeg jutra, prema tužbi, Doe se osjećala bolesno i zbunjeno te se nije sjećala šta se dogodilo prošle noći.

U tužbi se navodi da se bojala za svoju sigurnost nakon što je svjedočila kako Combs fizički zlostavlja druge žene. Vjerovala je da on prati njene razgovore i lokaciju. Prema tužbi, Combs ju je uznemiravao pozivima i SMS porukama koje su se nastavile do jula 2024.

Ovo je posljednja u nizu optužbi za seksualno nasilje protiv Combsa i dolazi malo više od sedmicu dana nakon što je protiv njega podignuta optužnica za reketarenje i trgovinu ljudima u svrhu seksualnog iskorištavanja.

On se izjašnjava nevinim. Odbijen mu je zahtjev za puštanje na slobodu i ostaje u pritvoru dok čeka suđenje.