Sreća u nesreći

Čovjek je proveo noć u “Sotoninom dvorcu”, ali je bio prisiljen otići nakon zastrašujućeg susreta! Snimio je nevjerovatnu interakciju

Bilo koje mjesto sa "Sotonin" u imenu zvuči kao mjesto koje treba izbjegavati u širokom luku, ali očito se neki hrabri pojedinci odlučuju na svakakve avanture. Naime, ovaj "Sotonin dvorac" leži na litici u sjeveroistočnoj Turskoj.

Ime dvorca potječe iz mita da je na tom području u prošlosti viđen zao duh ili vrag, što je još uvijek opstalo kao praznovjerje među lokalnim stanovništvom. I dok bi većina nas pod svaku cijenu izbjegla posjeti tu lokaciju, jedan je hrabri avanturista odlučio prenoćiti u dvorcu, ali je na kraju bio prisiljen otići nakon zastrašujućeg susreta.

Mike Corey sebe naziva profesionalnim avanturistom i voditelj je emisije Fearless and Far, a video iz dvorca objavio je na YouTubeu. Kanađanin je priznao da je postojalo naznaka kako će se ova avantura odvijati, ali kaže: "Nisam ih primijetio i našao sam se usred lude situacije."

Pa, itekako je postalo ludo jer je čuo pucnjeve. "Ljudi, netko je došao s pištoljem i pucao na dvorac" rekao je uspaničeno. Corey se dvoumio hoće li ostati u dvorcu ili jednostavno zgrabiti sve svoje stvari i pobjeći.

Pitao se jesu li samo "pijani, ludi lokalci" ili možda nešto "još gore", ali odlučio je sve ostaviti iza sebe u potrazi za sigurnim mjestom na koje bi mogao otići. "Ne žele me ovdje", rekao je uz pogled na udaljene ljude koji su ga svjetiljkama pokušali pronaći.

Odlučio je nazvati svog prijatelja Turčina, koji je zatim obavijestio policiju, ali ubrzo nakon toga primio je poziv. "Rekao mi je da je policija stigla, ali stigla je prije sat vremena pokušavajući uhvatiti lovca na blago i potencijalnog teroristu u Sotoninom dvorcu", objasnio je pustolov.

Bio mu je potreban trenutak da shvati da je upravo on taj sporni lovac na blago i potencijalni terorist prije nego što se vratio u svoj šator, gdje ga je čekala vojna policija. Ubrzo su se svi počeli smijati i rekli su mu da "nema problema". Policija je objasnila kako su mislili da se radi o lopovu i da su ispalili nekoliko hitaca upozorenja.

Najbizarnije u cijeloj situaciji bilo je to što su mu policajci, kako bi mu se odužili, obećali da će se zauzvrat, zbog toga što su ga preplašili oružjem i pucnjevima, pretplatiti na njegov kanal na YouTubeu.

Corey je na kraju odveden u hotel u blizini, gdje je proveo noć uz druženje s ljudima, umjesto sa Sotonom, a rekao je da nije ljut na novostečene prijatelje.