kazna

Državni prvak će zbog brutalnog premlaćivanja dječaka u Mostaru ostati bez medalje?

''Savez tajlandskog boksa Bosne i Hercegovine je Hamzu Harambašića suspendirao, te isti ne može nastupati na bilo kakvim natjecanjima i seminarima u tajlandskom boksu u Bosni i Hercegovini i na međunarodnim natjecanjima izvan Bosne i Hercegovine. Po završetku kaznenog postupka, Savez će poduzeti nove stegovne mjere. U njih će biti uključeno oduzimanje titule državnog prvaka te dugogodišnja suspenzija iz Saveza'', potvrđeno je za Bljesak.info Saveza tajlandskog boksa BiH.

Spomenuti mladić je osumnjičen da je brutalno pretukao i teško ozlijedio dječaka u noći 11. kolovoza kraj mostarskog Sportskog centra Kantarevac uz poticanje maloljetne ženske osobe. Savez je, kako nam je potvrđeno, upoznat s predmetom, a predsjednik Saveza, Ante Šimović, je u kontaktu s porodicom povrijeđenog mladića te s glavnim kantonalnim tužiocem.

Mladić osumnjičen za napad, koji je u trenutku napada bio stariji maloljetnik, je juniorski Muay Thai prvak Bosne i Hercegovine za 2024. godinu. Titulu prvaka je osvojio kao član kluba Reflex iz Mostara, koji ga je suspendirao.

Enko Alić, trener kluba u kojem je mladić osumnjičen za napad trenirao, ranije je za Bljesak.info potvrdio suspenziju.

''Dobio je suspenziju ne može dolaziti na treninge niti se predstavljati kao član kluba do okončanja postupka koji je pokrenut. Nakon toga, ovisno o odluci pravosuđa, donijet će se konačna odluka. Suspenzija je donesena 15. kolovoza (četiri dana nakon napada, op.a.)'', rekao je Alić.

Istraga Tužiteljstva HNK još traje, te su saslušane neke osobe, a Advokatska kancelarija Dalipagić-Crnjac, koja zastupa pretučenog dječaka, zbog sigurnosti traži brzu i zakonitu istragu. Iz Tužilaštva su nam pak rekli kako ''žurno poduzimaju sve potrebne radnje kako bi se utvrdile sve okolnosti vezano za ovaj događaj''.

Savez tajlandskog boksa BiH u izjavi za portal Bljesak.info navodi kako su ''strogo protiv bilo kakvog korištenja stečenog znanja van službenih natjecanja''. ''Svako ko to zlorabi, bit će najstrože kažnjen, za primjer svima koji na taj način žele prezentirati ovaj sport i tako svim istinskim sportašima nanijeti nepopravljivu štetu'', kažu nam iz Saveza.