Fatalna Italijanka

Najljepša glumica slavi 60. rođendan: Družila se s Emirom Kusturicom, ljubila 18 godina mlađeg umjetnika…

Ljepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti, izjavila je Monica Belluci

Monica Belluci danas slavi 60. rođendan, a za mnoge je ona i dan danas najljepša žena na svijetu.

"Ljepota je hendikep ako si glup, a ne ako si inteligentan i znaš je iskoristiti. Osjećam se dobro i ugodno u svom tijelu, ali ne zbog toga što sam lijepa. Poznajem mnoge lijepe ljude i njihovi životi su jednostavno užasni. Jako su nesigurni u sebe... Sretna sam što sam voljena i što imam divnu porodicu", izjavila je svojevremeno glumica koja se prije jedanaest godina rastala od francuskog glumca Vincenta Cassela s kojim ima kćerke Devu (20) i Léonie (14).

Monica već izvjesno vrijeme uživa u ljubavi s rediteljem Timom Burtonom (66).

Prije njega je bila u vezi s 18 godina mlađim umjetnikom Nicolasom Lefebvreom.

Monica Bellucci počela je karijeru kao model s nepunih 16 godina. Iako je imala ambiciju biti pravnica, pa je na Univerzitetu u Perugiji i upisala studij prava, odlučila je potpuno se posvetiti karijeri modela te, kasnije, glumice.

Svjetsku slavu je stekla glavnom ulogom u talijanskom filmu "Malèna" iz 2000. godine. Komercijalno najuspješniji bili su joj drugi i treći nastavak filmskog serijala "The Matrix". Posebnu pažnju privukla je 2004. ulogom Marije Magdalene u kontroverznoj "Pasiji" redatelja Mela Gibsona.

Talijanska zvijezda trenutno glumi u njegovu novom filmu "Beetlejuice" uz Jennu Ortegu, Micheala Keatona i Winonu Ryder.

Godine 2016. snimila je film “Na mliječnom putu”, koji je režirao Emir Kusturica, te je Monicu glumio glavnu ulogu. Pored rada na filmu, italijanska glumica družila se s filmskom ekipom.