kralj košarke

Zašto su Michaelu Jordanu požutile oči? Doktor dao objašenje

Široko cijenjen najvećim NBA igračem svih vremena, Michael Jordan ostaje globalna ikona u svim godinama.

Jordan je sinonim i za sport i za modu, zahvaljujući svojoj dominaciji na košarkaškom terenu 1990-ih i uspjehu njegovog brenda danas.

Njegova slava nastavlja rasti, a Forbes procjenjuje njegovu neto vrijednost na nevjerojatnih 3,2 milijarde dolara. Poznat po svojoj neusporedivoj disciplini i radnoj etici, Jordan je postigao dva trostruka trka i postavio brojne rekorde, zaradivši titulu NBA GOAT-a. Iako se neki, uključujući mene, priklanjaju LeBronu Jamesu za tu čast, Jordanova ostavština ostaje bez premca.

Žute oči Michaela Jordana: Šta se događa?

Jordanovo nedavno pojavljivanje na nogometnoj utakmici Lige prvaka u Monaku potaknulo je pitanja o njegovom zdravlju, posebno zbog primjetne žute nijanse u njegovim očima — zabrinutost koja je prvi put privukla pozornost tokom Netflixove serije "Posljednji ples" 2020.

Medicinski stručnjaci i obožavatelji nagađali su da bi žutilo moglo biti znak žutice, često povezane s jetrenim stanjima poput ciroze ili hepatitisa. dr. Joel Kopelman, plastični kirurg sa sjedištem u New Yorku, objasnio je za "Daily Mail" da se žutica javlja kada jetra ne može ispravno obraditi bilirubin, što uzrokuje žutu promjenu boje.

Međutim, ne vjeruju svi stručnjaci da je problem povezan s jetrom. dr. Bhavin Shah, optometrist iz Londona, sugerirao je da žutu nijansu može uzrokovati melanoza povezana s tenom (CAM), koja je uobičajena kod starijih osoba s tamnijim tonovima kože. Ovo stanje utječe na rožnicu, a pigmentacija se može proširiti kako osoba stari.

Jordan napreduje unatoč zdravstvenim problemima

Unatoč glasinama o zdravlju, čini se da Jordan uživa u svom životu nakon što je 2023. prodao svoj udio u Charlotte Hornetsima za 3 milijarde dolara, što je značajan profit s obzirom da je kupio tim za 275 miliona dolara.

Njegov mandat vlasnika nije bio pogotovo uspješan, sa samo tri nastupa u doigravanju i bez velikih postignuća o kojima bi se moglo govoriti. Međutim, Jordanov financijski status ostaje jak, s njegovom neto vrijednošću, kao što smo već rekli, iznosi 3,2 milijarde dolara, prema Forbesu.

Živio kralj košarke.