STEREO MC’S

Legendarni hip hoperi dolaze u susjedstvo i donose nove pjesme

Stereo MC’s održat će koncert u Zagrebu, 9. novembra. Britanski electro hip hop sastav na koncertu će odsvirati svoje poznate hitove poput “Connected”, “Step It Up” i “Ground Level”, a osim toga Stereo MC’s izvodit će neke nove pjesme koje će se naći na albumu koji izlazi u 2025.

Stereo MC’s je kao sastav nastao sredinom osamdesetih godina, a svoj su zvuk izgradili na temeljima elektroničkog hip hopa i dancea. Sastav čine vokal Rob Birch te DJ i producent Nick Hallam, koji su svoju karijeru započeli osnivanjem nezavisne diskografske kuće G Street Records u sklopu koje su radili s brojnim britanskim, ali i američkim hip hop izvođačima, a među kojima su najistaknutiji Jungle Brothers.

Svoj debitantski album, objavili su 1989. godine, “33 45 78”. Vrhunac svoje popularnosti, doživjeli su 1992., objavom svog trećeg albuma, “Connected”, nakon čega su postali prepoznatljivi u svijetu. Istoimena je pjesma “Connected” dospjela na 18. mjesto UK Singles Charta, kao i na vrhove brojnih internacionalnih muzičkih listi i postala svjetskim hitom koji je i danas poznat mlađim generacijama. Svoj posljednji studijski album, sastav je objavio 2011., “Emperor’s Nightingale“.