težak trenutak

Bivši selektor “Zmajeva” preuzeo Partizan: Teško je, ali nisam neko ko traži izgovore

Nekadašnji fudbaler i trener Partizana Savo Milošević vraća se u beogradski klub, umjesto Aleksandra Stanojevića koji je podnio ostavku nakon prošlosedmičnog poraza u vječitom derbiju od Crvene zvezde.

“U teškom smo trenutku što se tiče finansija, rezultata, ali i institucionalno. Prije mjesec nisam mislio da ću se naći u ovoj situaciji. Kada je Stanojević došao, vjerovao sam da će Partizan imati mir i stabilnost.

Opet sam ovdje i bitno je samo da sam prihvatio biti ovdje. Partizanu je potrebna pomoć i vjerujem da ja to mogu.

Teško je, ali ja nisam neko ko traži izgovore. Vremena je malo, domaća liga je u punom jeku i nemojte mi postavljati pitanja o vođenju tima", rekao je nekadašnji selektor reprezntacije Bosne i Hercegovine.

Dodaje da mu je potrebno više vremena da riješi osnovne probleme.

"Gledajući iskustvo mog prethodnika, morat ću biti oprezniji, pokušati iskoristiti Stanojevićevo iskustvo. Moram biti vrlo oprezan sa svim detaljima i odlukama.

Ponovit ću to, imat ćemo jasniji pogled za nekoliko mjeseci dok će moj fokus sada biti na takmičarskom nogometu i rješavanju problema.

Naš položaj na tabeli je daleko ispod nivoa", poručio je nekadašnji kormilar "Zmajeva".

Paertizan je trenutno tek šesti na tabeli Superlige Srbuije, sa 14 bodova iz osam mečeva. Za vodećom Zvezdom zaostaje čak 11 bodova (Zvezda ima 25 bodova iz 11 utakmica).