premijer liga bih

Spektakularna utakmica na Pecari: Sarajevo dva puta preokrenulo rezultat i na kraju remiziralo sa Širokim

U susretu devetog kola Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine bodove su na Pecari podijelili domaći Široki i Sarajevo.

Utakmica na kojoj nije bilo gostujućih navijača ponudila je šest golova i puno preokreta, a na kraju je bilo neriješeno 3:3!

Igrao se deseti minut kada je Široki poveo, nakon prilično diskutabilnog jedanaestreca.

Čelik je odgurao Bagarića u kaznenom prostoru, nakon čega je ovaj pao.

Prethodno je sudija pustio igru, a potom je pozvan iz VAR sobe gdje se nalaze Njegomirović i Musa. Nakon duge provjere, sudija je odlučio pokazati na bijelu tačku.

Stanić je bio siguran sa kreča i doveo domaće u prednost.

Onda je na scenu stupio sjajni Giorgi Guliahsvili, koji je sa dva gola, u 44. i 50. minuti utakmice donio preokret i vodstvo gostima sa Koševa.

No, tu nije bio kraj.

Široki je izjednačio na 2:2, a strijelac pogotka bio je Iličić koji je pogodio uz "pomoć" Čelika od kojeg se odbila lopta u mrežu Rockova.

Sarajevo je vratilo prednost pet minuta prije kraja utakmice, fenomelanim golom Đorđevića iz slobodnog udarca, ali samo 60tak sekundi kasnije Široki je ponovo izjednačio.

Filip Matić je poravnao na 3:3, praktično u svom prvom dodiru sa loptom, a u samoj završnici meča Široki je zabio još jedan gol, ali je poništen.

U 95. minuti poništen je i gol Sarajeva zbog ofsajda.

Standings provided by Sofascore