Magazin

Da prste poližeš! Recept za sočna pileća krilca iz rerne

Krilca su često zapostavljeni dio pileta, što je prava šteta. Ovaj komad piletine, a pogotovo ako se pomiješa s finim umakom pruža velike gastronomske mogućnosti.

Najlakši način za pripremu pileta, pak, je u rerni, ili u fritezi na vrući zrak.

Ljubitelji pilećih krilaca svakako trebaju isprobati kombinaciju s medom i ljutim umakom. Ne brinite, med lijepo neutralizira ljutost umak, pa u njima može uživati i oni slabija želuca, piše Punkufer.

Sastojci:

450 grama pilećih krilaca
55 grama ljutog umaka poput Srirache
3 kašike meda
2 kašike umaka od soje
1 kašike maslaca
1 čajna kašikica limunovog soka

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 200 Celzijevih stepeni.

2. Položite pileća krilca na namašćeni lim za pečenje i pecite ih 30 minuta. Okrenite pileća krilca na drugu stranu na polovici pečenja.

3. Dok se krilca peku od preostalih namirnica napravite umak na frižideru. Pomiješajte ljuti umak, med, umak od soje, maslac i limunov sok u loncu i pustite da zavriju. Potom smanjite temperaturu na srednje jako i nastavite kuhati još oko pet minuta dok se umak ne reducira i ne zgusne.

4. Izvadite pileća prsa iz rerne i umakom premažite površinu krilaca. Stavite ih na najvišu rešetku i pustite da se umak zapeče tri minute.

5. Potom ih izvadite iz rerne, okrenite na drugu stranu i ostatkom umaka premažite krilca. Vratite ih u pećnicu na tri minute.

6. Poslužite toplo s prilogom po želji. Prijatno!