LEGENDARNI GOLGETER

Van Basten: Ovo šta Ten Hag radi je idiotski. Dao je 50 miliona eura za šetača

Erik Ten Hag i Manchester United doživjeli su novi u nizu neuspjeha. Teškim domaćim porazom od Tottenhama (0:3) u prvenstvu Nizozemac je došao do toga da nakon prvih šest kola ima samo sedam bodova i već mu vodeći City bježi sedam bodova. U prvom kolu Evropa Lige su na svom Old Traffordu odigrali tek 1:1 protiv Twentea. United je tako i to natjecanje otvorio loše.

Loš u Evropi, očajan u Engleskoj, a na nove igrače je potrošio 650 miliona eura

Zato su pod velikim kritikama ekipa i trener Erik ten Hag. Nizozemskom stručnjaku ovo je treća sezona u Unitedu. Do sada je osvojio po jedan FA i Liga kup, a navijačima to nije dovoljno te traže da se menadžer koji je na nove igrače potrošio 650 miliona eura uključi u borbu za engleski naslov te vrati klubu važnu ulogu u Ligi prvaka.

Ten Hag je neuspješan u obje misije jer prošle sezone je u Ligi prvaka ispao već u grupi, dok je prvenstvo završio tek na osmom mjestu. Nakon samo boda s Twenteom, United u zadnjih devet evropskih utakmica ima tek jednu pobjedu. Ostalo su tri remija i čak pet poraza. Ten Hag kritizira igrače, ali i sebe, ali to je ništa u usporedbi s onim što mu je poručio slavni sunarodnik.

"Gledam United i vidim tog novog igrača kako se šeće"

Marco van Basten je na televiziji Ziggo Sport ovako govorio o Ten Hagovom Unitedu: "Gledam United i vidim tog novog igrača kako se šeće. To je Manuel Ugarte, plaćen 50 miliona eura! Kako se taj tip tako šeće po terenu? Idiotski je koliko Ten Hag investira u igrače koji uopće nisu dobri!" Ugarte je defanzivni veznjak kojeg je United ljetos za spomenuti iznos kupio od PSG-a.

Legendarni golgeter Ajaxa, Milana i Nizozemske se nije tu zaustavio: "Kažite mi barem jednog vrhunskog igrača u Manchester Unitedu. U svakom velikom klubu je barem jedan, ali u Unitedu ne. Rashford je jako loš. Bruno Fernandes je dobar igrač, Onana dobar golman i to je to. Casemiro je gotov, Garnacho solidan, ali klub nema baš nikog ko bi ga poveo."