dijamant ne posustaje

Džeko je ponovo udarna snaga Fenera. To pokazuje i statistika

Iskusni igrači Fenerbahcea Edin Džeko, Dušan Tadić i Brazilac Fred plijene pozornost golovima koje su postigli i osvojenim bodovima.

Veličanstveni trojac je postigao 12 od 16 golova Fenerbahcea ove sezone, a imao je presudnu ulogu u osvajanju 13 od ukupno 16 bodova slavnog kluba u prvih sedam kola turske nogometne Superlige (bolji je samo vodeći Galatasaray sa 19 bodova).

U Fenerbahceu ističe se statistika trojice igrača, ističe NTV Sport.

Napadač reprezentacije Bosne i Hercegovine Džeko je sa pet golova i jednom asistencijom u sedam ligaških mečeva drugi na listi strijelaca nakon Cire Immobilea (6 golova) iz Besiktasa.

I srbijanski veznjak Tadić jedno je od imena koje ove sezone nosi rezultatski teret Fenerbahcea. Iskusni nogometaš ostvario je statistiku od četiri pogotka i tri asistencije u sedam utakmica u ligi.

Još jedno ime koje predvodi diva iz Istanbula je Fred. Brazilac, koji je ove sezone odigrao pet ligaških utakmica, pridonio je rezultatu s tri pogotka i dvije asistencije.

Fred je asistirao u posljednjoj prvenstvenoj utakmici Tadiću u gostujućem trijumfu protiv Antalyaspora (2:0), dok je u istom meču Džeki poništen pogodak.