prigodan program

Međunarodni dan starijih osoba obilježen na Trgu slobode u Tuzli

Prigodnim programom na Trgu slobode u Tuzli danas je obilježen 1. oktobar - Međunarodni dan starijih osoba. Tim povodom Crveni križ Tuzlaskog kantona je u saradnju s Vladom TK, Mrežom aktivnog starenja i švicarskim Crvenim križom organizovao 7. sajam proizvoda i usluga za starije osobe.

"Od ove godine Vlada TK je pokrovitelj obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba. Ono što nas čini sretnim jeste da strateški pristupamo ovoj generaciji. U fazi pripreme je strategija za poboljšanje života osoba sa plus 55 godina. Vlada Tk će u budućnosti biti uz ovo generaciju i uz ovakve manifestacije", kazao je ministar za rad i socijalnu politiku TK Fadil Alić.

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić pored čestitke u povodu Međunarodnog dana starijih osoba naglasio je značaj realizacije projekta aktivnog starenja.

"Drago mi je što je Tuzla uz vas i ubuduće ćemo podržavati ovaj projekat. Vi ste zaslužili sve to zbog svog dugogodišnjeg rada i zbog lijepe Tuzle u kojoj živimo", kazao je Lugavić.

Merima Sarajlić, sekretar Crvenog križa TK, povodom Međunarodnog dana starijih osoba je istakla kako na sajmu ima 26 izlagača te da očekuje da će broj učesnika rasti i narednih godina.