sve spremno za rat

Američki mediji javljaju: Iran će večeras napasti Izrael, građanima poručeno da potraže sklonište

Izrael se priprema za osvetu Irana već večeras, javlja NBC News.

Izvori su za NBC rekli da su britanski zvaničnici 'čuli' da Izrael vjeruje da bi do raketnog napada moglo doći večeras.

Glasnogovornik izraelske vojske kaže da se očekuje da će potencijalni raketni napad biti široko rasprostranjen, prenosi Reuters.

Američki dužnosnici očekuju da će ovaj iranski odgovor uključiti više vatrene moći od odgovora u aprilu, izvještava NBC.

Dužnosnici kažu da se očekuje da će uključivati ​​veći broj balističkih projektila nego što je korišteno u aprilu, pa bi stoga prijetnja mogla biti značajnija.

Milicijske skupine također bi mogle igrati ulogu ovdje, uključujući ispaljivanje projektila od strane Hutija, kažu dužnosnici.

Izraelcima je rečeno da "ostanu uz zaštićeni prostor" u upozorenjima poslanim nakon američkih upozorenja da je raketni napad Irana neizbježan.

Zapovjedništvo Domovinskog fronta, koje je odgovorno za civilnu zaštitu, saopćilo je da bi ljudi trebali "minimizirati kretanje područjem" i "izbjegavati okupljanja".

Visoki dužnosnik Bijele kuće i dužnosnik ministarstva odbrane rekli su da se očekuje da će Iran ciljati vojne i vladine lokacije, a ne civilne, izvještava naša američka partnerska mreža NBC.

Došlo je nakon što su američki dužnosnici proteklih sat vremena upozorili da imaju naznake da se Iran sprema uskoro pokrenuti napad balističkim projektilima na Izrael.