TEŽAK PORAZ

Inter napunio Zvezdinu mrežu. Milojević: Sami smo sebi dali šest golova u dvije utakmice

Nogometaši Crvene zvezde doživjeli su u 2. kolu Lige prvaka težak 4:0 poraz protiv milanskog Intera na San Siru, a ocjene srbijanskih medija, ali i gostujućeg trenera su da se takav scenarij mogao i izbjeći.

Hakan Calhanoglu je fantastično pogodio iz slobodnog udarca u 11. minuti, a sve nakon toga gosti su ponudili na pladnju kroz seriju pogrešaka.

Mehdi Taremi je ukrao loptu Radetu Kruniću asistiravši Marku Arnautoviću kojem nije bilo teško zabiti. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješene su u 71. minuti kada je Lautaro Martinez pogodio za 3:0, ponovno nakon greške Zvezdine odbrane. Do kraja susreta među strijelce se upisao i Mehdi Taremi iz olako skrivljenog jedanaesterca u 81. minuti.

"Rezultat je 4:0, a dojam da smo sami sebe pobijedili. Sve golove koje smo primili su direktne individualne greške i veoma je teško igrati protiv bilo koga na taj način, a kamoli protiv Intera", rekao je trener Crvene zvezde Vladan Milojević.

"Imali smo dobre situacije i momente u igri, ali te stvari su nedopustive. Analizirali smo i meč protiv Benfice i složili se da se to ne smije događati, ali je epilog da smo u dvije utakmice Lige prvaka sami sebi dali šest golova. Nije zalaganje sporno, igrači su se borili, ali moramo smanjiti individualne greške ako hoćemo nešto napraviti", rekao je Milojević i zaključio:

"Svaku utakmicu gledamo pojedinačno, ali su prve dvije zaista bile zahtjevne, protiv odličnih rivala. Nemaju veze greške sa sistemom, individualne greške su u pitanju. Što se tiče Intera, znate kako oni igraju, a jedino na ovakav način im se može odgovoriti. Ukoliko na bilo koji drugi način odgovorite ovakvom rivalu, to je po svaku ekipu apsolutno kobno".