koriste sve metode

SDS optužuje: Inspekcija ucjenjuje privrednike kako bi osigurali glasove za kandidate SNSD-a

Građani Republike Srpske su svjedoci neviđenog primjera brutalne zloupotrebe moći od strane ovog režima, navodi se u saopćenju SDS-a.

"Koristeći sve organe vlasti, posebno inspekcijske službe, ova korumpirana struktura sprovodi sistematski pritisak i ucjenjivanje privrednika i radnika, kako bi obezbijedili glasove za svoje kandidate.

Direktor Republičkog inspektorata Milovan Krčo i glavni tržišni inspektor Radivoje Gavrić, zajedno sa marionetom i režimskim kandidatom za načelnika Nedeljkom Kerićem, direktno obilaze lokalne privredne subjekte u Tesliću i prijete.

Pod plaštom republičkih funkcija, ova trojka vrši sramni pritisak na privrednike i njihove radnike, ucjenjujući ih da glasaju za marionetu Kerića.

Ovakva beskrupulozna kampanja prijeti da uništi i ono malo preostalog integriteta izbornog procesa.

Posebno zabrinjava uloga Siniše Gavrića, SNSD-ovog kandidata za odbornika, inače sina pomenutog glavnog inspektora.

Siniša Gavrić ne preza od korišćenja autoriteta svog oca, otvoreno prijeteći privrednicima kako bi ih natjerao da podrže SNSD.

Ovo je potez očajnika koji znaju da gube podršku, pa se sada služe pritiscima i zastrašivanjem svih građana, a tako i privrednika.

Ova skandalozna djela, koja otvoreno zloupotrebljava javne resurse i državne institucije, ne samo da je nečasna i protivzakonita, već predstavlja direktan napad na osnovne principe demokratije u Republici Srpskoj.

Ovo je jasan pokazatelj da SNSD ne bira sredstva kada je u pitanju očuvanje svojih pozicija i moći, bez obzira na cijenu koju će platiti narod.

Protiv svih aktera ovih nezakonitih radnji podnesene su prijave Centralnoj izbornoj komisiji (CIK), ali i drugim nadležnim organima.

Međutim, ovo nije dovoljno – potrebna je hitna reakcija i osuda u javnosti i medijima od strane svih relevantnih institucija kako bi se ovakve nedemokratske prakse zaustavile.

Ako ćutimo sada, sutra će demokratski proces u Republici Srpskoj postati samo puka formalnost.

Pokušaji da se prisili Teslićane da glasaju protiv svoje volje ne samo da predstavljaju prijetnju demokratiji, već i ozbiljnu pretnju političkom i društvenom integritetu naše zajednice.

Ovakvi pritisci moraju biti zaustavljeni, a pravosudni organi moraju odmah reagovati kako bi se ova korumpirana mašinerija konačno zaustavila", navodi SDS.