liga nacija

“Zmajevi” na oprezu. Nagelsmann sprema iznenađenje, izvlači novi napadački adut za Zenicu

Prijeti iznenađenje na spisku nogometne reprezentzacije Njemačke koji će zvanično biti objavljen u četvrtak.

Prema navodima tamošnjih medija, napadač Borussije Monchengladbach Tim Kleindienst bit će prvi put pozvan u selekciju i to uoči mečeva Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine u Zenici (11. oktobar) te tri dana kasnije kod kuće protiv Nizozemske.

Sprema spisak

Kako je Bild objavio u srijedu ujutro, selektora "Elfa" Julian Nagelsmann će pozvati 29-godišnjeg Kleindiensta za spomenute susrete. Nagelsmann će zvančnu listu za dvije utakmice objaviti u četvrtak u deset sati.

Kleindienstu bi mogla dobro doći ozljeda Niclasa Fullkruga, podsjeća Kicker.

Standarni napadač Njemačke već je sedmicama izvan stroja zbog problema s Ahilovom tetivom, zbog čega je u septembru morao napraviti reprezentativnu pauzu.

Čak i prije toga, bivši golgeter Borussije Dortmund započeo samo jednu takmičarsku utakmicu za engleski West Ham United.

U skladu s tim, 31-godišnji igrač vjerojatno neće biti pozvan za predstojeće susrete.

No, kao visoki centarfor s jakim "skakačkim "zračnim" sposobnostima, Kleindienst je sličan tip igrača kao Fullkrug.

Lansirao se u orbitu

On se u posljednje dvije godine već izbacio u orbitu reprezentacije u dresu Heidenheima.

Nakon što je postigao 25 ​​golova u drugoj njemačkoj ligi kako bi pomogao ekipi da izbori promociju u Prvu Bundesligu, također je zabio 12 golova i pet asistencija u dresu autsajdera u svojoj prvoj sezoni u elitnom rangu.

Nakon što je ljetos prešao u Monchengladbach, odlično je startao, postigavši ​​jedan gol u svoje prve dvije bundesligaške utakmice protiv Leverkusena (2:3) i u Bochumu (2:0).

U prvih pet bundesligaških utakmica postigao je prosječnu ocjenu od 3,50.

Kleindienst nikada nije bio izabran za seniorsku reprezentaciju Njemačke. Odigrao je samo deset utakmica za mladu U20 selekciju između 2014. i 2016. godine. Nije zabio nijedan gol.