liga prvaka

Bjelica pred večerašnji duel na Maksimiru: Uvijek ćemo igrati na pobjedu, pa tako i protiv Monaca…

Još uvijek novopečeni trener Dinamo iz Zagreba Nenad Bjelica rekao je da njegova ekipa sa velikim samopouzdanjem dočekuje utakmicu protiv Monaca u Ligi prvaka i da će u tom duelu ići na pobjedu.

"Radujemo se novoj utakmici Lige prvaka u Zagrebu, spremni smo, svi su na raspolaganju osim Stojkovića i Emamea. Kod Kevina Teofila-Katrina situacija je neizvjesna, vidjet ćemo. Pitate da li bih bio zadovoljan bodom, nikada nisam zadovoljan bodom. Uvijek ćemo igrati na pobjedu. Vidjet ćemo u kom smjeru će ići utakmica, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo pobjedili“, rekao je Bjelica.

Fudbaleri Dinama igraju večeras od 21:00 sat na svom terenu protiv Monaca, utakmicu drugog kola Lige šampiona. U prvom kolu Dinamo je u Minhenu izgubio od Bayerna 2:9, što je najteži evropski poraz u historiji kluba.

Monaco je u prvom kolu na iznenađenje mnogih savladao Barcelonu 2:1 u Francuskoj.

"Morat ćemo da stojimo ‘gusto’, igraju 4-2-2-2, kvalitetna su ekipa. Imaju strašno dobru tranziciju, brzi su, fizički moćni. Odličan spoj mladosti i iskustva. Očekujem da damo maksimum, ako sve bude na maksimumu, vjerujem u uspeh,“ dodao je Bjelica.

On je pohvalno govorio o treneru Monaca Adiu Huteru.

„Naš je put vrlo sličan i on je krenuo iz druge austrijske lige. Studiozan je trener, dobro priprema utakmice, sve njegove ekipe su organizovane. Nije imao lagan put i radujem se njegovim uspjesima. U svim zemljama je radio kvalitetno“, ocjenio je trener zagrebačkog kluba.

Standings provided by Sofascore