slaba predviđanja

Koliko će zaraditi novi film o Jokeru?

Predviđa se da će prihod na blagajnama Jokera: Folie à Deux biti manji od prethodno očekivanog. Joaquin Phoenix dobio je Oscara za najboljeg glumca za svoju ulogu Arthura Flecka u Jokeru iz 2019., a film se pokazao kao senzacija na blagajnama.

U vrijeme kada je završio globalnu prikazivanje, Joker je bio film s najvećom zaradom R-ocjenom svih vremena s 1,079 milijardi dolara.

Čini se da je 2024. godina promjena za franšizu. Prvo su ga Deadpool & Wolverine nadmašili i preuzeli krunu na kino blagajnama s ocjenom R, a sada novo ažuriranje Jokera: Folie à Deux ukazuje na to da se DC nije vratio na svoje mjesto, piše Screen Rant.

Prema Deadlineu, predviđa se da će se Joker: Folie à Deux otvoriti s 55 do 60 miliona dolara na domaćim kino blagajnama, što je pad u odnosu na prethodnu trotjednu projekciju od 70 i više miliona dolara. Projekcija otvaranja DC filma u svijetu iznosi 140 miliona dolara. Joker 2019. otvorio se s golemih 96,2 miliona dolara na domaćem tržištu — najbolji vikend otvaranja u oktobru ikada — i 248,2 miliona dolara širom svijeta.

Taj je film premašio svoje izvorne projekcije, što bi još uvijek mogao biti slučaj s Phoenixovim nastavkom Jokera, pogotovo ako fanovi dobro reagiraju na dodatak Lady Gage Harley Quin, koji predvodi glumačku ekipu Jokera: Folie à Deux. Međutim, nakon mješovitih recenzija Jokera: Folie à Deux, to postaje još teže.

Joker: Predviđeno otvaranje Folie à Deux ne izgleda sjajno za franšizu. Iako je originalni film uspio premašiti projekcije, što bi još uvijek mogao biti slučaj s nastavkom, situacija je bila sasvim drugačija.

Unatoč dodavanju Lady Gage kao Harley Quinn, jednog od najpopularnijih likova DC-ja, činjenica da je Joker: Folie à Deux mjuzikl mogla bi snažno utjecati na njegov kino blagajnu. Film je prvi put da superjunak zadire u žanr, a taj neistraženi teritorij otežava predviđanje hoće li publika reagirati bolje od kritike.