LIGA PRVAKA

Madrid bruji o sramoti: Real i Atletico se poniženo vraćaju u prijestolnicu Španije

Real i Atletico u glavni grad Španijese vraćaju s nulom. Carlo Ancelotti i Kraljevi poraženi su u Lilleu 0:1, a njihovi gradski rivali na čelu s Diegom Simeoneom odigrali su 0:4 u Lisabonu.

Nije ni za klub nivoa Atletica čudno gubiti u Ligi prvaka, možda čak nije toliko užasno izgubiti i od Benfice, ali izgubiti 0:4, e to je ipak sramotna predstava za Špance. U tom tonu govore i vodeći španski mediji, koji ne mogu vjerovati što su Simeoneovi nogometaši izveli u drugom kolu Lige prvaka.

"Na dan zatvaranja druge runde Atletico se odlučio odreći nogometa. Otužna predstava i nogometaša i Simeonea, koji je napravio pravi nered izmjenama Griezmanna, Kokea i De Paula na poluvremenu", stoji u uvodu komentara s Marce s dodatkom da je ova utakmica "u najmanju ruku zabrinjavajuća".

Posebno ih je mučio Vangelis Pavlidis. Nije, doduše, centarfor Benfice poentirao, ali bježao je Atleticovim stoperima i izborio penal u drugom poluvremenu.

"Pavlidis je bio prava gnjavaža, uspio je sve osim postići pogodak u samo sat vremena igre. Bilo je to tako bolno gledati da se očito sažalio i protivnički trener Bruno Lage, pa je maknuo Pavlidisa iz igre", nastavljaju se Marcine ocjene.

Ipak, najviše su iskritizirali i najveću zvijezdu. Julian Alvarez ponovo nije pronašao pravo izdanje. Došao je Argentinac ljetos iz Manchester Cityja smatrajući da ne zaslužuje grijati klupu Haalandu. Želio je svoju priču, a nije započela najljepše.

"Bivši igrač Cityja luta okolo poput izgubljene duše", kratko su se osvrnuli.

Atletico se nakon dvije utakmice Lige prvaka nalazi na 23. mjestu tabele s tri boda zarađenih protiv Club Bruggea. Do kraja grupne faze igrat će protiv Lillea, Paris Saint-Germaina, Sparte Prag, Slovan Bratislave, Bayer Leverkusena i RB Salzburga.