tuzlaci se pojačali

Četiri fudbalera potpisala za Slobodu, stižu bivši igrači Sarajeva, Željezničara, Veleža…

S promjenama u rukovodstvu Fudbalskog kluba Sloboda iz Tuzle došlo je i do promjena u igračkom kadru, a uskoro se očekuje i imenovanje novog šefa stručnog štaba. 

Ugovore su potpisali igrači Petar Bojo, Tarik Isić, Enedin Mulalić i Adnan Džafić i od danas su zvanično članovi tuzlanskog kluba.

Petar Bojo, vezni igrač, dolazi iz makedonskog Voska Sporta, a ranije je nastupao za Igman Konjic, Zrinjski i Željezničar. Radi se o iskusnom fudbaleru koji može pokriti više pozicija u sredini terena.

Tarik Isić, defanzivac, posljednji angažman imao je u Armeniji gdje je igrao za Pyunik. Igrao je ranije za Radnik Hadžić, Turbinu iz Jablanice, Čapljinu, GOŠK, Radnik Bijeljinu, Čelik, Olimpik i Velež.

Enedin Mulalić dolazi iz FK Sarajevo. Igra na poziciji desnog beka, a pored Koševa, jedan dio karijere proveo je u Zvijezdi 09.

Adnan Džafić karijeru je započeo u visočkoj Bosni, nakon čega odlazi u Češku, gdje se zadržao nekoliko godina. Nakon povratka u BiH igrao je za Tuzla City, Sarajevo i Velež.

Nakon uspješno obavljenih treninga sa prvim timom, ovi fudbaleri su ozvaničili saradnju i bit će na raspolaganju stručnom štabu do kraja sezone. 

Sloboda se intenzivno priprema za narednu utakmicu koja je na rasporedu u subotu na stadionu u Gabeli.