ukras zgrade

Reisu-l-ulemu posjetili umjetnici. Poklonili su mu djela za Upravnu zgradu Rijaseta

Reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas su posjetili bosanskohercegovački umjetnici koji su poklonili svoja umjetnička djela za Upravnu zgradu Rijaseta na Kovačima.

Tom prilikom reisu-l-ulema je zahvalio gostima za doprinos Islamskoj zajednici, naglasivši da su njihova umjetnička djela na poseban način ukrasila unutrašnjost ove zgrade.

"Ponosni smo da ljudi koji dolaze ovdje mogu vidjeti ono što je proizašlo od naših umjetnika, i zaista smo zahvalni na tome. Ovo je blago i trudit ćemo se da ga čuvamo", kazao je, između ostalog, reisu-l-ulema.

Umjetnica Šemsa Gavrankapetanović iskazala je radost zbog današnjeg susreta s reisu-l-ulemom, kao i ostalim umjetnicima.

"Odavno sam uradila svoj dio posla. Slike su tu, na zidu, i sretna sam da sam se i ja našla u tom projektu, da se ovako lijepa zgrada arhitekte Ugljena dekoriše", kazala je Gavrankapetanović, koja je poklonila sliku "Zapisi o spaljenim knjigama".

Umjetnici su akcentirali - važno je da su vrijedna djela dobila vrijednu kuću.
Na kraju susreta gostima su uručene zahvalnice, te prigodan poklon Monografija "Pod nebom vedre vjere" i knjiga "Bog je lijep", javlja MINA.