srbija demantira

Ponovo “frca” na relaciji Zagreb – Beograd: Hrvatski zastupnici tvrde da su “skinuti” s leta u Beogradu

Saborski zastupnik Igor Peternel (DOMiNO) objavio je da je tročlana delegacija Hrvatskog sabora koje se vraćalo s međunarodnog skupa u Albaniji, na beogradskom aerodromu 'skinuto' s leta za Zagreb, ali srpski zračni prijevoznik Air Serbia tvrdi da su na njega zakasnili te da im je osiguran hotelski smještaj i alternativni let.

Pojedini beogradski i zagrebački mediji prenijeli su danas Peternelovu objavu na Facebooku da su na putu iz Tirane za Zagreb tročlano izaslanstvo sabora i radnica stručne službe skinuti s leta za Zagreb, uz njegove sumnje da to nije bilo slučajno.

„Nevjerovatno je to njihovo ponašanje, da bez ikakvog razloga s leta skinu troje zastupnika u Hrvatskom saboru – Anamariju Blažević (HDZ), Draženku Polović (Možemo!) i mene. Balkanska posla!“, rekao je Peternel Jutarnjem listu.

No, srbijanska nacionalna aviokompanija u današnjem saopćenju navodi kako troje putnika nije moglo ući u avion jer su zakasnili na let.

"Uvidom u sustav i detaljnom provjerom podataka utvrđeno je da putnici nisu došli do izlaza za ukrcavanje do trenutka koji je za to predviđen", navodi Air Serbia, uz objašnjenje da se, "po definiranim procedurama u zrakoplovstvu", putnici koji zakasne na let ne mogu na njega ukrcati, te da je to pravilo primijenjeno i u slučaju troje saborskih zastupnika.

Za to troje putnika su, naglašava u saopćenju srbijanskog prijevoznika, osigurani su hotelski smještaj i alternativni let.

Izaslanstvo Sabora sudjelovalo je u Tirani na konferenciji Srednjeeuropske inicijative, a u povratku su u Beogradu su trebali imati vezani let za Zagreb, prenosi Hina.