FUZIP

Unaprjeđenje inspekcijskog sistema: Upriličena stručna edukacija za inspektore iz FBiH

Edukacija za federalne, kantonalne, gradske i općinske inspektore iz Federacije BiH o temo „Praksa inspekcijskih organa – ujednačavanje prakse (inspekcijski nadzor, upravni i prekršajni postupak)“, upriličena je u organizaciji Federalne uprave za inspekcijske poslove (FUZIP) i Agencije za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine (ADS FBiH), u zgradi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, saopćila je FUZIP.

Direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove Ivana Prvulović istakla je važnost kontinuiranog stručnog usavršavanja inspektora kako bi se osigurala dosljedna primjena propisa i unaprijedila efektivnost inspekcijskih nadzora.

Edukaciji, koja je obuhvatila niz predavanja i praktičnih radionica koje su vodili iskusni stručnjaci iz oblasti inspekcijskog nadzora i upravnog postupka, prisustvovalo je 50 inspektorica i inspektora s federalnog, kantonalnog, gradskog i općinskog nivoa.

Učesnici su imali priliku razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse i diskutovati o izazovima s kojima se susreću u svom radu.

FUZIP i ADS FBiH nastavljaju poduzimati napore na unaprjeđenju inspekcijskog sistema u Federaciji BiH te će, imajući u vidu veliki iskazani interes inspektora za ovu temu, nastaviti organizirati ovakve i slične edukacije i ubuduće.