odbrojani mu dani

Manchester United izabrao nasljednika Erika ten Haga

Manchester United aktivno traži zamjenu svjetske klase za Erika ten Haga.

Ten Hag je pod ozbiljnim pritiskom na Old Traffordu nakon razočaravajućeg početka sezone u kojoj je Man Utd osvojio samo sedam bodova u šest utakmica Premier lige, ostavljajući ih na 13. mjestu na tablici.

Sljedeće dvije utakmice Crvenih đavola protiv Porta u Evropskoj ligi i u gostima protiv Aston Ville u nedjelju mogle bi biti ključne u određivanju menadžerove budućnosti.

Man Utd bi zamijenio Ten Haga tokom ljeta da su pronašli pravog čovjeka kojeg bi doveli. Razgovarali su s Thomasom Tuchelom i Mauriciom Pochettinom, ali tada nisu bili uvjereni da prihvate posao.

Izvori su TEAMtalku otkrili da je Tuchel menadžerska meta 'broj jedan' Man Utd-a i da je zainteresiran za povratak u vodstvo u Premier ligi.

Razumijemo da je nakon Tuchelova iskustva s Bayern Münchenom sada još uvjereniji da engleski nogomet najbolje odgovara njegovoj filozofiji.

Tuchel je možda odbio dolazak u Man Utd tokom ljeta, ali to je bilo zato što je želio odmor nakon odlaska iz Bayerna, a ne zato što je rekao da nikada ne bi želio voditi Crvene đavole.

Izvori TEAMtalka kažu, međutim, da postoje neke razlike u mišljenjima između Tuchela i hijerarhije Man Utda, što je prije otežavalo pregovore.

Tuchel bi bio skloniji postati novi menadžer Man Utd-a ako mu Sir Jim Ratcliffe obeća da će ga podržati novim potpisima u januaru i sljedećeg ljeta, ali on želi igrače koje sam odabere, a ne mete koje su identificirali Dan Ashworth i ostatak tima.

TEAMtalk može ekskluzivno otkriti da je Allegri još jedna konkretna opcija za Man Utd i da ima manje zahtjeve kada je u pitanju poboljšanje ekipe.

Allegri ima tipično talijanski pristup nogometu, pragmatičan i defanzivno čvrst. Vjeruje da bi se zvijezde Man Utd-a koje već imaju iskustva u Serie A – Diogo Dalot, Andre Onana, Matthijs de Ligt, Christian Eriksen, Bruno Fernandes, Rasmus Hojlund i Joshua Zirkzee – mogle učinkovito prilagoditi njegovom stilu igre u kontranapadu.