bjelica tvrdi

Dinamo Zagreb ima igrača od 100 miliona eura? Ali, ima jedan problem

Dinamo se brzo oporavio poslije startnog debakla u Munchenu protiv Bayerna, kada je poražen sa 9:2 u prvom kolu Lige prvaka. Zagrepčani su dočekali ekipu Monaca, bili su blizu pobjede, s obzirom da su vodili sa 2:0, ali su ''kneževi'' u finišu uspjeli da izvuku bod.

Najjači utisak je ostavio Martin Baturina, 21-godišnji vezista Dinama koji je bio strijelac drugog gola za ''modre'' poslije sjajnog solo-prodora.

Po završetku meča novinari su pitali trenera Dinama Nenada Bjelicu koliko Baturina vrijedi na tržištu u ovom trenutku, odnosno koliko bi Dinamo mogao da zaradi njegovim transferom u neki od velikih evropskih klubova. Bjelica je dao vrlo zanimljiv, pa i ''bombastičan'' odgovor.

''Njegov kvalitet je neupitan, u bliskoj budućnosti će postati nosilac igre u reprezentaciji Hrvatske. Protiv jakog suparnika je odigrao utakmicu za desetku. Koliko vrijedi? Onoliko koliko neko plati za njega.

"Sigurno neće otići za manje od 20 miliona, kad vidim neke koji vrijede 30, evo iz Monaca, ali nisu pokazali taj nivo igre.

"Problem je što Baturina dolazi iz Hrvatske. Da igra za Benficu ili Porto, vrijedio bi između 80 i 120 miliona. Hajdemo reći oko stotke'', smatra Bjelica, a na ''Transfermarktu'' se Baturina procjenjuje na 20 miliona eura, prema procjeni objavljenoj u junu.