strijelac historijskog gola

Despotović nakon remija sa grčkim velikanom: Puno su plaćeniji od nas, ali srce na terenu niko ne može da ospori

Fudbaleri Borca sinoć su u okviru prvog kola Konferencijske lige na domaćem terenu remizirali sa Panathinaikosom. "Banjalučani" su bili u zaostatku, a početkom drugog dijela stigli su do rezultata 1:1.

Strijelac historijskog pogotka za crveno-plave bio je Đorđe Despotović. Na taj način 32-godišnji napadač je stigao do 100. gola u karijeri, a isti je posvetio svojoj kćerki, koja je prvi put bila na očevoj utakmici u Banja Luci.

“Večer puna emocija i za grad Banju Luku i fudbalski klub, a lično i za mene. Ovo mi je stoti gol u karijeri, a i prvi put mi je tu bila kćerka danas. Njoj sam posvetio gol, navijači su nas bodrili cijelu utakmicu i mnogo mi je drago zbog historijskog boda. Narod je počeo da vjeruje u nas, igrači su dobili samopouzdanje i vidjelo se da može da se igra i protiv njih. Puno su plaćeniji od nas, ali srce na terenu ne može niko da ospori”, istakao je Despotović.

Bosanskohercegovački predstavnik će naredni meč igrati 24. oktobra na Kipru, gdje ide u goste APOEL-u, a već u ponedjeljak ga čeka derbi sa Željezničarom u Wwin ligi BiH.

Standings provided by Sofascore