putevi u prekidu

Katica: MUP KS vrši obustavu i preusmjeravanje saobraćaja iz pravca Kantona Sarajevo u pravcu Hercegovačko-neretvanskog kantona

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica se oglasio povodom teške situacije u dijelovima Hercegovačko-neretvanskog kantona i saradnji kantonalnih ministarstava i uprava policije.

"Uprave policije, policijski komesari Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Hercegovačko-neretvanskog kantona u stalnom su kontaktu povodom teške situacije izazvane obilnim padavinama u posljednja 24 sata koje su dovele do poplava, a nažalost i ljudskih žrtava.

U dogovoru sa Upravom policije MUP-a HNK-a, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo vrši obustavu i preusmjeravanje saobraćaja iz pravca Kantona Sarajevo u pravcu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Također, ponuđena je pomoć Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i isti će biti angažovani u skladu sa potrebama Uprave policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona," izjavio je ministar Admir Katica.