odgovor na katastrofu

Toni Kraljević, komandant FŠCZ, za Raport: Svi kantoni su se stavili na raspolaganje, na terenu smo i koordiniramo akcije spašavanja 

Ja ću obići sva područja, a i premijer Nermin Nikšić je na terenu u ugroženim područjima

Federalni štab civilne zaštite upravo je završio telefonsku sjednicu i razmatrane su nove aktivnosti i koraci koji će biti poduzeti na daljem spašavanju unesrećenih poplavama u više područja u Federacije Bosne i Hercegovine, od kojih je najteže u Jablanici, potvrdio je za Raport komandant FŠCZ Toni Kraljević, koji je i ministar finansija u Vladi FBiH.

On je dodao da je doneseno više odluka u pravcu spašavanja stanovništva u ugroženim područjima.

Kraljević je kazao da su od ranog jutra sve raspoložive snage na terenu.

I njega samog su prirodne nepogode zatekle u Hercegovini odakle će obići poplavljena područja.

Kraljević je potvrdio i da su se sve nadležne službe i svi kantoni u Federaciji stavili na raspolaganje Federalnom štabu civilne zaštite.

„Svi su ponudili pomoć i nema nijednog kantona da se nije javio s ponudom za pomoć. Koordiniramo aktivnosti na koji način će pomoć biti realizirana.

Specijalizirane jedinice Kantona Sarajevo su na terenu od ranih jutarnjih sati i ja ću obići sva područja, a i premijer Nermin Nikšić je na terenu u ugroženim područjima.

Sve snage s kojima raspolažemo u Federaciji stavljene su na raspolaganje Federalnom štabu civilne zaštite", kazao je Kraljević za Raport.