TEHNOLOŠKE INOVACIJE

iPhone SE 4 bez ‘home buttona’ stiže naredne godine

Apple planira lansirati novi model iPhone SE početkom 2025. godine, prema informacijama koje je objavio Mark Gurman iz Bloomberga. Uz novi iPhone, predstavit će se i dva nova modela iPada Air zajedno s ažuriranom verzijom Magic Keyboarda. Novi iPhone SE bit će zasnovan na modelu iPhone 14, zamijenivši klasično dugme Home tehnologijom Face ID, a uključivat će i jedan od novijih čipseta kompanije koji podupire Apple Intelligence.

Apple će u 2025. godini također ažurirati svoju liniju računara uključujući Mac minije, MacBook Pro i iMac s novim M4 čipom, a isti čip će se koristiti i u novim modelima MacBook Air, Mac Studio i Mac Pro. Međutim, Gurman navodi da novi iPad Pro možda neće biti predstavljen te godine jer je trenutna verzija već napredna u odnosu na svoje konkurente.

Ove najave ukazuju na Appleovu strategiju da svoje tehnološke inovacije učini dostupnima širem krugu korisnika kroz relativno pristupačne uređaje, dok istovremeno održava visoke standarde performansi i kvalitete u svojim premium proizvodima.