uefa-ina liga nacija

Selektor Gruzije pohvalio jednog najboljih igrača Sarajeva, pa otkrio zašto ga nije pozvao za Euro

Krilni fudbaler Fudbalskog kluba Sarajevo Giorgi Guliashvili, pozvan je na oduševljenje mnogih u reprezentaciju Gruzije za predstojeće utakmice Lige nacija protiv Ukrajine i Albanije, a gruzijski selektor Willy Sagnol pohvalano je govorio o njemu na današnjoj konferenciji za novinare.

Nekadašnji legendarni francuski fudbaler, koji je uspješno predvodio Gruziju do osmine finala na proteklom Euru smatra da je Guliashvili veoma zanimljiv igrač, a objasnio je i zašto ga nije pozvao za Evropsko prvenstvo.

"Guliashvili je zanimljiv igrač i drugačija vrsta napadača. Mislio sam da je prerano da ga pozivam za Evropsko prvenstvo, a sada je odlično počeo sezonu u klubu i zaslužio je da bude pozvan. Kao i Nonikashvili i Goglichidze, on je igrač koji zaslužuje da bude ovdje da nam pokaže svoje sposobnosti", rekao je Sagnol.

Guliashvili igra izvanredno na startu nove sezone i postigao je osam golova na osam ligaških utakmica za Sarajevo, dok je jedan gol postigao i kvalifikacijama Konferencijske lige.

Prethodno je za mladu reprezentaciju Gruzije nastupio 20 puta i postigao osam golova, a još impresivniju statistiku ima u dresu juniorske selekcije za koju je na 18 susreta postigao 11 golova.

Ovo je njegov prvi poziv u A selekciju, a prvu utakmicu Gruzija igra protiv Ukrajina 11. oktobra u poljskom Poznanju, dok će tri dana kasnije na svom terenu dočekati Albaniju.