čekaju odluku

Hoće li NSBiH odgoditi prvenstveno kolo? Direktor FK Sarajevo Trbić: Fudbal u drugom planu

Čelnici Fudbalskog kluba Sarajevo izrazili su saučešće porodicama stradalih u poplavama i klizištima koja su noćas pogodila Bosnu i Hercegovinu.

V.d. direktor FK Sarajevo Tarik Trbić kazao je na današnjoj konferenciji za medije da su u skladu sa najavama danas trebali govoriti šef stručnog štaba FK Sarajevo Zoran Zekić i igrač Giorgi Gulijashvili, ali rukovodstvo kluba je donijelo odluku da u ovom trenutku fudbal i sport ne mogu biti u fokusu.

"Koristim priliku da pozovim navijače, simpatizere, radnu zajednicu, sve one koji nas prate, da se odazovu pozivima na volonterske akcije, a klub će svakako u skladu sa svojim mogućnostima osigurati pomoć i podršku našim sugrađanima kojima je to u ovom trenutku potrebno.

U koordinaciji sa nadležnim tijelima nastavit ćemo sa našim koracima i kao društveno odgovoran klub želimo da u ovom trenutku budemo tu za one kojima je pomoć potrebna", izjavio je Trbić. 

Dodao je da je klub od jutarnjih sati na telefonskoj vezi sa takmičarskom komisijom Nogometnog saveza BiH, te da se u toku dana očekuje njihov službeni stav vezano za nastavak prvenstva i eventualno odgađanje utakmica, a sve nakon što federalna vlada i organi civilne zaštite donesu određene odluke.

FK Sarajevo se ranije obratio zahtjevom da se utakmica proti Veleža planirana za ponedjeljak zbog odsutstva reprezentativaca pomjeri za subotu, a u klubu se nadaju da će u ovom trenutku razum prevlalati.