moguće i više žrtava

VIDEO U Jablanici pronađeno 14 tijela smrtno stradalih, traga se za velikih brojem nestalih

U ovom trenutku imamo 14 potvrđenih smrtnih slučajeva, odnosno 14 pronađenih tijela, nažalost s tendencijom povećanja tog ionako, tragičnog broja, izjavio je u petak u Mostaru Darko Juka, šef Odjela za odnose s javnošću Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona, istaknuvši da ima i puno prijavljenih nestalih osoba.

"Jako je puno unesrećenih, među njima i onih teže. Službe rade sve što mogu na terenu kako bi unesrećene izvukli do najbližih medicinskih ustanova.

One koji su izgubili svoju imovinu i razdvojeni su od svojih najbližih, zbrinjava se kako se može i umije, po centrima u Jablanici i Konjicu", istaknuo je Juka, dodavši da je u Konjicu situacija sad malo stabilnija.

Rekao je i da se vozilo žurnih službi uspjelo probiti između Konjica i Jablanice te da je napravljen nekakav privremeni koridor da se može doći do ljudi.

U ovom trenutku najkritičnije je stanje na području Donje Jablanice, koja je fizički potpuno odsječena od HNK-a i svijeta. Riječ je o potpuno urušenim prometnicama. Dakle, promet je u potpunosti prekinut, a unesrećene se izvlači čamcima koje su ustupile Oružane snage i spasilačke službe, naglasio je Juka.

"Imali smo dvije iznimno kritične situacije s unesrećenim dječakom i trudnicom. Oboje su evakuirani u Južni logor, odnosno u Kantonalnu bolnicu dr. Safet Mujić Mostar.

Dječak je stabilno, ali nažalost, beba je pri operativnom zahvatu podlegla, dok se majci bore za život", dodao je Juka.

Kako kaže, ozlijeđeni se prebacuju u bolnice u Konjicu i Mostaru.

Ponovio je da su sve raspoložive službe na terenu te da je premijerka HNK Marija Buhač alarmirala sve razine vlasti u BiH i u stalnoj je komunikaciji s njima.

Za kraj je ponovo apelirao na građane da ne kreću na put prema Konjicu i Jablanici.