teški trenuci za bih

Ministarstvo vanjskih poslova se zahvalilo svim državama koje su ponudile pomoć BiH

Naša zemlja je suočena sa prirodnom katastrofom ogromnih razmjera

Povodom razornih poplava koje su pogodile dijelove Bosne i Hercegovine Ministarstvo vanjskih poslova izrazilo je saučešće porodicama stradalih i unesrećenih.

Ministarstvo vanjskih poslova BiH iskoristilo je priliku da izrazi zahvalnost svim državama koje su ponudile nesebičnu pomoć u ovim teškim trenucima za BiH.

"Naša zemlja je suočena sa prirodnom katastrofom ogromnih razmjera, u pitanju su ljudski životi i svaki vid pomoći i podrške je dobrodošao", navodi se.

Najmanje 18 osoba tokom noći i dana smrtno je stradalo uslijed katastrofalnih poplava i klizišta u Bosni i Hercegovini, a izraze saučešća, solidarnosti i pomoć ponudilo je nekoliko zemalja.

Prema posljednjim informacijama iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), na području Jablanice poginulo je 16 osoba.

Ranije je saopšteno kako je poginula i jedna starija žena u kući u Fojnici. Takođe, u mjestu Gojevići kod Fojnice tokom dana izvučeno je tijelo muškarca iz jednog od poplavljenih automobila.

Nažalost, broj žrtava mogao bi biti veći jer se još traga za nekoliko desetina osoba u sjevernoj Hercegovini, ali i centralnoj Bosni, istakli su zvaničnici.