objavili ugovor

CNN: Melanija Trump za intervju tražila 250.000 dolara. Kad je sve objavljeno desio se obrt situacije

CNN je gotovo dva mjeseca preko izdavača knjiga Melanije Trump zatražio intervju s bivšom prvom damom Amerike, a povodom objavljivanja njenih memoara.

Nakon nekoliko razmijenjenih mailova o mogućem intervjuu, izdavač je prošle sedmice poslao CNN-u odgovor da bi intervju koštao 250.000 dolara.

Na svojoj službenoj stranici CNN je objavio dokument koji mu je poslao izdavač Skyhorse Publishing, i to s naslovom Ugovor o povjerljivosti i tajnosti podataka. U njemu su popisani strogi uslovi za intervju i korištenje materijala iz memoara, koji će se naći u prodaji 8. oktobra. Uz to, u ugovoru stoji da će "CNN platiti naknadu od 250.000 dolara".

CNN je taj ugovor odbio potpisati i odlučio transparentno ga pokazati. No onda kreće obrt situacije. Nekoliko dana kasnije, nakon što je drugi CNN-ov novinar poslao upit Skyhorse Publishingu zbog prevelike cijene za intervju, izdavač je rekao da je zahtjev za plaćanje poslan - greškom.

"Ni Melania ni iko iz njezinog tima nije znao ništa o sporazumu o tajnosti podataka, a dokument koji je poslan odražava internu pogrešnu komunikaciju. Da je CNN potpisao ugovor, u normalnom toku poslovanja obratili bismo se Melanijinom timu da se dogovorimo o pojedinostima intervjua", izjavio je za CNN Tony Lyons, glavni i odgovorni u Skyhorse Publishingu.

Osim novca koji se tražio za intervju, zahtijevalo se da novinar CNN-a koji bi radio intervju potpiše ugovor, a svako kršenje Melaniji ili njenom izdavaču omogućilo bi pravo na "likvidiranu odštetu od 100.000 dolara".

I dok je CNN zbog svega odbio bivšu prvu damu, Melania je ipak pristala na drugi televizijski intervju, i to za Fox News, što je bio njen prvi intervju u posljednje dvije godine.

Glasnogovornik Fox Newsa za CNN je rekao da nisu platili nikakve naknade za intervju i fotografije Melanije Trump.