obezbijeđena i ishrana

Ministar Isak na terenu: Smještajne kapacitete Policijske akademije stavio na raspolaganje građanima poplavljenih područja

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak posjetio je danas poplavom uništena područja u Jablanici i Konjicu.

Ministar Isak je izrazio saučešće porodicama nastradalih u poplavama koje su zadesile Konjic i Jablanicu usljed obilnih padavina i olujnog vremena koji su u toku noći zadesili Bosnu i Hercegovinu.

Naglasio je da je ovo ogromna tragedija za Bosnu i Hercegovinu, nažalost sa ljudskim žrtvama.

"Stavljamo na raspolaganje smještajne kapacitete Policijske akademije Federalnog MUP-a sa obezbjeđenom ishranom svim građanima koji su ostali bez domova ili kojima je dom ugrožen", kazao je ministar Isak.

U pratnji ministra Isaka bio je i komandant Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije Mustafa Selmanović koji se cijeli dan nalazi na terenu sa policijskim službenicima Federalne uprave policije, koordinira aktivnostima te sa pripadnicima SPJ-a pomaže stanovništvu koje je pogođeno poplavama.

Angažovani su timovi Specijalne policijske jedinice FUP-a. Na terenu je bio i helikopter SPJ-a Federalne uprave policije koji je angažovan za prijevoz povrijeđenih. Helikopterska jedinica je i dalje u pripravnosti i spremna za momentalno djelovanje.

Ministar Isak je istakao da su svi resursi Federalnog MUP-a i Federalne uprave policije stavljeni na raspolaganje i nalaze se u stanju pripravnosti kako bi u svakom trenutku bili spremni pružiti pomoć i podršku ugroženima. Također je naglasio da poslije ove tragedije treba sanirati uništene kuće, putne infrastrukture, ali da su najvažniji ljudski životi.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije pružit će svu neophodnu pomoć sa svojim materijalno-tehničkim i kadrovskim kapacitetima, ugroženim općinama kao i svim građanima koji su ostali bez domova ili kojima je dom ugrožen, saopćeno je iz FMUP-a.