BH METEO

Olakšavajuća okolnost za krajeve pogođene poplavama i klizištima: Meteorolozi kažu da je glavnina padavina iza nas

Iako se promjenjivo vrijeme nastavlja, glavnina padavina je iza nas, što je olakšavajuća okolnost za krajeve pogođene poplavama i klizištima.

U nastavku teksta detaljnija prognoza za naredne dane.

Danas nakon većinom suhog prijepodneva, poslijepodne i navečer nestabilno vrijeme koje će većem dijelu zemlje donijeti kišu i pljuskove. Lokalno izraženiji pljuskovi mogu donijeti 10-20 l/m2.

U jutarnjim i prijepodnevnim satima nedjelje (06.10.) još u istočnim dijelovima zemlje može biti slabije kiše, u ostatku zemlje suho i pretežno oblačno. U poslijepodnevnim i večernjim satima prestanak padavina posvuda uz postepeno smanjenje oblačnosti sa zapada.

Temperature za vikend tokom dana uglavnom između 12 i 17, na jugu do oko 20 °C. Vjetar slab do lokalno umjeren, u Hercegovini i na zapadu Bosne jugozapadnog smjera, u ostatku zemlje sjeverni.

Sljedeće sedmice nastavlja se promjenjivo vrijeme. Nakon pretežno sunčanog ponedjeljka (07.10.) i većeg dijela utorka (08.10.), od utorka navečer i tokom noći na srijedu (09.10.) očekuju nas nove padavine uz kišu i pljuskove, najavili su meteorolozi sa BH Meteo.

Uz više sunčanog vremena tokom ponedjeljka i utorka toplije vrijeme uz dnevne temperature između 20 i 26 °C.