Gaming

Assassin’s Creed Shadows će navodno imati i co-op mod

Assassin’s Creed Shadows navodno dobiva co-op mod, koji se trenutno razvija pod kodnim imenom “LEAGUE” i planiran je za Shadows neko vrijeme nakon izlaska igre.

Kooperativni način igre je omogućen činjenicom da Shadows ima dva različita protagonista, tj. dvoje igrivih likova, Yasuke i Naoe.

Najnoviji izvještaji o Assassin’s Creed Shadowsu, koje je prvo spomenulo co-op mode, dolazi nam od Insider Gaminga, koji je ranije tačno izvještavao o detaljima igre. Trenutno se malo zna o ovom modu osim toga da postoji i da je planiran kao dio post-launch sadržaja za Assassin’s Creed Shadows. S obzirom na to da je nova Assassin’s Creed igra odgođena, ne postoji poznati datum izlaska co-op moda, iako je poznato da Assassin’s Creed Shadows sada izlazi 14. februara 2025.

Mnoge novije igre iz Assassin’s Creed serijala imaju više od jednog protagonista, ali u igrama poput Assassin’s Creed Odyssey, gdje su igrivi likovi bili Alexios i Kassandra, likovi su imali gotovo iste mehanike igranja. Također, nije neobično da postoji “kanonski” glavni lik, a u slučaju Odysseya to je bila Kassandra.

U Assassin’s Creed Shadows, međutim, Yasuke i Naoe su vrlo različiti. Yasuke je veliki samuraj koji koristi teška oružja i sirovu snagu za borbu, dok je Naoe shinobi koji se oslanja na stealth i obmanu, slično tradicionalnim likovima iz starijih Assassin’s Creed igara.

Na temelju onoga što smo dosad vidjeli u Assassin’s Creed Shadows, mogućnost da igrači biraju između Yasukea i Naoea za različite misije unosi zanimljivu dinamiku. Ovo bi se lako moglo preoblikovati u co-op mod gdje su oba lika aktivna u isto vrijeme, svaki pod kontrolom drugog igrača. No, to otvara nekoliko zanimljivih pitanja o tome kako će co-op igranje biti strukturirano.

Ako se očekuje da igrači prolaze kroz cijeli story mod s prijateljem, vjerojatno bi trebala biti prilagođena težina igre kako bi odgovarala dvjema igračima. To bi moglo značiti povećan broj neprijatelja ili zahtjevnije borbene susrete kako bi oboje ostali angažirani, a igra dovoljno zanimljiva. Alternativno, ako su co-op misije samostalna iskustva, a ne cijela priča, mod bi mogao nalikovati na Call of Duty Spec Ops mod ili Ghost of Tsushima: Legends, gdje igrači zajedno izvršavaju određene ciljeve i osvajaju bodove.

Još uvijek nije jasno kakvo će točno biti iskustvo co-op igranja, no sigurno je da će mode poput ovoga morati pažljivo balansirati izazov i suradnju među igračima, posebno s obzirom na to da Yasuke i Naoe imaju toliko različite stilove igranja.

S obzirom na to da je Assassin’s Creed Shadows već odgođen, trenutni prioritet razvojnog tima vjerojatno je završetak osnovne igre. Znamo da je post launch sadržaj već u planu, a prva ekspanzija je zajamčena za one koji su prednaručili igru. Još ostaje da se vidimo kako će se co-op mod uklopiti u taj sadržaj, ali mogao bi biti ključna stvar koja će dodati na igrivosti i dubini igri nakon izlaska.