dobili zaduženja

Iz BPK Goražde u Jablanicu upućena interventna  pomoć

Kantonalni štab Civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK)  Goražde pružit će podršku u saniranju posljedica izazvanih elementarnim nepogodama u Jablanici, Konjicu, Fojnici, Kiseljaku i Kreševu.

Iz BPK Goražde u Općinu Jablanica upućena je interventna pomoć u vidu materijalno-tehničkih sredstava i opreme.

Kantonalni štab civilne zaštite BPK  Goražde, na vanrednoj sjednici razmatrao je mogućnost pružanja podrške stanovnicima općina pogođenih katastrofalnim poplavama.

Štab je zadužio Kantonalnu upravu civine zaštite da organizuje odlazak uposlenika u Općinu Jablanica, kako bi dostavili interventnu pomoć u materijalno-tehničkim sredstvima i opremi, odnosno 550 litara pitke vode, denzinfekciona sredstva, alate, čizme i isušivače za vlagu, za potrebe stanovništva ove općine pogođene elementarnim nepogodama.

Komandant  Kantonalnog štaba civilne zaštite i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite BPK Goražde zaduženi su da u što kraćem roku razmotre stanje i mogućnosti korištenja namjenskih sredstava sa podračuna, koja bih se koristila za pružanje pomoći općinama i gradovima Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona pogođenim poplavama i klizištima.