aktivno se uključili

Navijači Veleža u humanoj misiji: “Red Army” pomaže ugroženima

(Foto: Facebook - Navijački život)

Najvjerniji navijači Fudbalskog kluba Velež, popularni "Red Army", pokazali su izuzetnu solidarnost i humanost nakon razornih poplava koje su jučer pogodile Bosnu i Hercegovinu, posebno područje Jablanice, poručuju iz Veleža.

"U jutarnjim satima naši navijači odlučili su se aktivno uključiti i pomoći ugroženim građanima ovog područja, te pružiti svoju podršku. Ovaj hvale vrijedan potez "Red Army" nije samo gest podrške već i simbol snage, odlučnosti i zajedništva da se pomogne onima kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija.

Akcija naših navijača pokazuje da sport nije samo takmičenje koje podrazumijeva podršku svom vjernom Klubu sa tribina, nego i spremnost da se pomogne u teškim trenucima svim građanima Bosne i Hercegovine, te ovaj potez svakako inspiriše mnoge i postavlja primjer velikodušnog ponašanja jedne navijačke grupe.

Navijači Veleža su tako još jednom pokazali i dokazali da su mnogo više od običnih pristalica Kluba koji su spremni da pruže ruku pomoći kada je to najpotrebnije.

Svakako da ovaj čin hrabrosti i humanosti zaslužuje svaku pohvalu", navode iz Veleža.