premier liga

City i Arsenal preokretima do pobjeda, Leicester konačno slavio

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić dvaput je zatresao mrežu Fulhama u sedmom kolu engleske Premier Lige.

Manchester City je u sedmom kolu engleske Premier Lige ugostio londonski Fulham i pobijedio 3:2, a gosti su u prvom poluvremenu šokirali domaćine pogotkom Andreasa Pereire.

Građani su vrlo lako mogli biti u još većem rezultatskom deficitu da je Adama Traore realizirao izglednu prigodu za goste. Međutim, njegov pokušaj odletio je preko gola, a City je nakon toga vratio kontrolu nad susretom.

Odbijena lopta nakon kornera Cityja stigla je do Matea Kovačića koji je raspalio s ruba šesnaesterca za svoj drugi pogodak u tekućoj sezoni i izjednačenje Cityja.

Hrvatski reprezentativac je ponovno oduševio i u drugom dijelu kada je iz slične pozicije ugao pronašao dalji ugao i matirao Berndta Lena na vratima Fulhama za vodstvo Građana.

Utakmicu je prelomio treći gol Cityja u režijii Jeremyja Dokua iz 82. minuti, a Fulhamu nije pomogao ni pogodak Rodriga Munoza minut prije kraja susreta.

Arsenal je također gubio kod kuće, sa 0:1 od Southamptona, ali je na kraju slavio sa 3:1.

Napadač "svetaca" Cameron Archer šokirao je "Emirates" u 55. minuti, ali je Kai Havertz poslije asistencije Bukaya Sake poravnao rezultat već poslije tri minute.

Nova asistencija briljantnog Sake ovoga puta za Gabrijela Martinellija donijela je preokret Arsenalu deset minuta kasnije, a konačan rezultat postavio je igrač utakmice Saka golom dvije minute prije kraja.

U ostalim utakmicama West Ham je na svom terenu deklasirao novijaliju u ligi Ipswich sa 4:1. Golove za domaćina postigli su Michael Antonio, Mohamed Kudus, Jarrod Bowen i Lucas Paqueta, dok je Liam Delap bio jedini strijelac za Ipswich.

Goleadu smo videli i na meču Brentford - Wolverhamtpon u kojem su domaći slavili sa 5:3.

Trijumf je upisao i Leicester, koji je kod kuće savladao Bournemouth sa 1:0 golom Argentinca Facunda Buonanottea.