buturović-polje

Stižu informacije o katastrofalnim klizištima u udaljenim mjestima doline Neretvice

Nakon katastrofalnih poplava koje su zadesile našu zemlju, odnijee živote, za mnogim osobama se još traga, a materijalna šteta je nemjerljiva, podaci iz Buturović-Polja kažu da je smrtno stradao još jedan stariji čovjek te da se za još četiri osobe traga.

"Narod doline Neretvice, nakon dvodnevne borbe za spas života i materijalnih dobara, koristi priliku da zahvali pripadnicima javnih službi, volonterima, dobrovoljcima, novinarima, sportskim klubovima, navijačkim grupama i svim ostalim koji nam pružaju podršku i pomoć u ovom teškom periodu", piše na FB stranici Buturović-Polja.

Dodaju da zvanične informacije kažu da je stradao stariji muškarac iz Sultića, dok se još četiri osobe vode kao nestale i za njima se traga. Nabujale Seončica i Neretvica odnijele su najmanje 15-ak i oštetile još desetine stambenih i pomoćnih objekata, uz desetine odnesenih automobila.

"U Buturović-Polju i bližoj okolini situacija se koliko-toliko normalizuje, ali stižu informacije o katastrofalnim klizištima u udaljenim mjestima doline Neretvice", navodi se.