BRONNY JAMES

LeBronov sin zabio prve koševe za Lakerse. Na rođendan bi mogao na parket s ocem

Izbor Bronnyja Jamesa na draftu bio je jedna od najkontroverznijih tema u NBA svijetu ovog ljeta, jer mnogi smatraju da LeBronov najstariji sin nema kvalitet za NBA ligu te da su ga LA Lakersi 55. pickom izabrali samo kako bi udovoljili svojoj zvijezdi, a ne zato što je to zaslužio.

Ipak, barem još jedna NBA ekipa voljela bi imati Bronnyja, i to LeBronovi stari "neprijatelji" iz vremena dok je igrao u Clevelandu, Golden State Warriorsi. Ramona Shelbourne s ESPN-a objavila je, pozivajući se na izvore, da su Warriorsi razmatrali izbor mlađeg Jamesa 52. pickom, ali su ga preskočili "iz poštovanja prema željama njegova oca".

"LeBronu to znači sve. Niko još nije imao priliku igrati sa svojim sinom", rekao je Anthony Davis na početku priprema za novu sezonu Lakersa, koji su u petak odigrali prvu predsezonsku utakmicu protiv Minnesote te izgubili 124:107.

Postigao prvi koš i podijelio tri blokade

LeBron i Davis nisu igrali jer je običaj da se u prvoj utakmici najviše prilike da mlađim ili novim igračima koji se tek pokušavaju izboriti za mjesto i ulogu u ekipi. Ali debitirao je Bronny i za 16 minuta postigao svoj prvi koš u dresu Lakersa, a impresivniji je bio na odbrambenoj strani terena s čak tri blokade.

"Zahvalan sam na prilici, jako sam se trudio i dao sve od sebe", prokomentirao je Bronny svoj debi i rekao da je posebno uzbuđen zbog utakmice koja Lakerse čeka u nedjelju protiv Phoenix Sunsa.

Na rođendan na parketu s ocem?

Ne samo da bi mu se ovaj put na parketu mogao pridružiti i otac, ne samo da mu pada na 20. rođendan, nego je i protivnik simboličan jer Sunsi su jedina momčad uz Lakerse kod koje je bio na probi prije drafta. "Tako ću zatvoriti krug", rekao je Bronny.

"Bilo je sjajno vidjeti ga na terenu. Svaki put kad se penješ na nivo više, potrebna je prilagodba", rekao je LeBron o izvedbi sina, koji je promašio pet od šest pokušaja iz igre, ali bio prava napast u odbrani.

LeBron i Junior prvi su otac i sin koji su istovremeno u NBA ligi, a Lakersi su im omogućili da budu i u istoj ekipi. Stariji James prošle je sezone postao prvi igrač u historiji s 40.000 poena te će postavljati nove rekorde dok god se ne povuče. Još nije jasno kad će se to dogoditi, krajem godine napunit će 40 godina, ali još je sigurno jedan od petnaestak najboljih igrača lige.