LEGENDARNI KOŠARKAŠ

Jordan kupio auto jedinstven u svijetu: Zvijer od skoro 2 hiljade konjskih snaga platio 3 miliona eura

S obzirom na to da mu se imovina trenutno procjenjuje na otprilike tri i pol milijarde dolara, Michael Jordan može si, bez većih problema, priuštiti bilo koji automobil na svijetu. I, "Gospodin Zrak" to je i učinio. Naime, legendarni košarkaš, za mnoge najveći svih vremena, ljubitelj je brzih auta, a jedan takav novi je član u njegovoj skupocjenoj garaži.

Bivši igrač Chicago Bullsa kupio je automobil Pininfarina Battista Targamerica, jedinstven u svijetu. Ovaj električni hiper automobil ima ukupno 1903 konjske snage, a cijena se procjenjuje na dva do tri miliona eura.

Kada je automobil ljetos predstavljen, poručeno je da ga je kupio "tajanstveni i renomirani kolekcionar". S obzirom na to da je Jordan i strastveni ljubitelj kubanskih cigara, u novom limenom ljubimcu ima i specijalno dizajnirani aluminijski držač za cigare, na kojem je vjerovatno upravo on inzistirao.

Automobil mu je dostavljen početkom oktobra, a ubrzanje do 100 kilometara na sat postiže za manje od dvije sekunde, dok mu maksimalna brzina ide sve do 350 kilometara na sat.