SIR DAVID JASON

Šokantna ispovijest Del Boya iz ‘Mućki‘: ‘Možda to ne znaš, ali ti si moj otac’

Under Milk Wood je radio drama velškog pjesnika Dylana Thomasa iz 1954. godine. BBC je naručio predstavu koja je kasnije adaptirana za pozornicu te pretočena na male ekrane, a upravo su u onoj koja se prikazivala u pozorištu Mermaid u Londonu glumili Ruth Madoc kasnije poznata po ulozi Gladys Pugh u „Hi-De-Hi!“, i Windsor Davies, glumac poznat po ulozi urlajućeg glavnog narednika u „It Ain‘t Half Hot Mum“ te David Jason najpoznatiji po ulozi Delboya u Mućkama. Članica glumačke postave bila je i Jennifer Hill s kojom je Jason imao kratku aferu, no posljedice toga pojavile su se godinama kasnije piše Daily Mail.

Kako kaže sam glumac u to doba se fokusirao na karijeru te nije uspijevao izgraditi nikakve ozbiljne veze jer su one, kako kaže, iziskivale previše vremena. Jason i Jennifer su se razišli mirno, s jasnim namjerama i bez povrijeđenih osjećaja. Jason je ipak na kraju, 2005. godine, oženio Gill, a Jennifer se također udala za glumca Geoffreya Daviona. Gotovo pedeset godina kasnije Jasonu stiže pismo koje će mu promijeniti život.

„Da počnem od početka, tačnije mog početka. Pitam se je li ti ikada prošlo kroz glavu, kao što je to bio slučaj s mamom i nedavno sa mnom, da bi ti mogao biti moj biološki otac. Već se dugo mučim s činjenicom da je pitanje ko mi je tata zapravo neriješeno Ne želim da se mama osjeća krivom. Nisam htjela „izdati“ svog pokojnog oca i beskrajno sam se brinula kako, zaboga, da ti pristupim. Međutim, stvarno bih voljela znati“, stajalo je na početku pisma.

Pošiljateljica je pismo nastavila poručivši kako nikako ne želi novac, Jasona zamolila za test očinstva kako bi se situacija konačno riješila te napomenuo kako bi cijela stvar ostala anonimna i između njih dvoje.

„Žao mi je ako ovo zvuči prilično naglo, ali očajnički se trudim ne posustati. Da situacijom objasnim preko pisma trebalo bi mi puno stranica, pa vas molim možemo li razgovarati“, stajalo je na kraju pisma koje je bilo potpisano s najboljim željama i ljubavi od Abi x (kći Jenny Hill!).

Glumac kaže da je pismo otvorio u kuhinji i bio šokiran. Ruke su mu se počele tresti, nije vjerovao šta je pročitao pa je to ponovio opet i opet i opet.

„Moram priznati da mi zapravo nije prošlo glavom, u ovih pedeset godina, da bi naša afera mogla rezultirati djetetom te da postoji šansa da je Abi Hill moja kćer. Znao sam da Jennifer i Geoffrey imaju kćer koja je također glumica, no pomisao da bi ona mogla biti moja izazvala je u meni vrtlog emocija“, podijelio je glumac.

Nastavlja te priznaje kako je vijesti odmah podijelio sa svojom suprugom Gill koja je također bila iznenađena, kako su pismo duže čitali u njima se razvila simpatija za Abi te su pristali na test očinstva. Rezultati su pokazali kako ona uistinu jest njegova kćerka, a prvi su se put sastali u jednom londonskom hotelu.

„Mislim da prvo niko nije znao šta da radi sa sobom. Teško mi je objasniti kako je to upoznati nekog ko ima skoro 50 godina, vaš je, a nikada ga prije niste sreli. Imam još jednu kćerku Sophie koju sam držao od rođenja i na to pomislim kada kažem da je ona moja kćerka, ali s Abie nikada to nisam mogao“, ispričao je glumac.

Nakon dugih razgovora Jason je saznao kako ima i unuka, desetogodišnjeg dječaka Charlieja. Dvije su se porodice spojile na božićnoj večeri koja je protekla vrlo dobro. Nakon toga svi su se susreli još mnogo puta jer zaista moraju porazgovarati o podosta godina odvojenog života.

„Ja upoznajem Abi i ona upoznaje mene, za to će nam trebati vremena.

Nažalost, Jenny, Abina majka, umrla je na ljeto 2023. Jako se nadam da joj je laknulo kad je saznala da Abi konačno zna istinu o svojem početku te da sada može počivati u miru“, poručio je Jason za kraj.