GODINU DANA OPORAVKA

Povreda Realovog stopera gora od očekivane: ‘Riječ je o trostruko potrganim ligamentima’

Dani Carvajal, nezamjenjivi desni bočni Reala i reprezentacije Španije, ključni igrač prilikom osvajanja klupskog i reprezentativnog naslova prvaka Evrope ove godine, u derbiju devetog kola La Lige protiv Villarreala povrijedio se još gore od očekivanog te onog što je sam Carvajal noćas otkrio.

Naime, Real je objavio: "Nakon što je naša ljekarska služba pregledala našeg igrača Danija Carvajala, njemu su dijagnosticirane rupture prednjeg križnog ligamenta, vanjskog ligamenta te popliteusa, mišića koji napinje čahuru koljenog zgloba. Bit će operiran za nekoliko dana." Španski mediji pojašnjavaju da zahvat mora pričekati barem pet dana, dok ne splasne otok na Carvajalovom koljenu.

Doktor: Carvajalu je potrebna barem jedna godina oporavka i rehabilitacije

Ovo znači da će Carvajal pauzirati oko 10 mjeseci. Dakle, da je Realovoj legendi gotova sezona. No, doktor Gonzalez, medicinski ekspert Asa, ističe da je nakon ovakve povrede profesionalnog sportaša nužan oporavak od oko godinu dana:

"O dužini Carvajalove odsutnosti s terena odlučit će najviše oporavak prednjeg križnog ligamenta jer su dvije ostale povrede manje ozbiljne. Ali kod oporavaka od ovakvih povreda nema prečica. Samo strpljenje. Najmanje je bitno postavljati rokove. Kako bi se igrač vratio na nivo na kojem je bio, potrebna mu je barem jedna godina oporavka i rehabilitacije."