LEON BRIDGES

Američki pjevač i dobitnik nagrade Grammy objavio svoj četvrti studijski album

Teksaški muzičar, tekstopisac i izvođač Leon Bridges, dobitnik nagrade Grammy, objavio je svoj četvrti studijski album Leon za Columbia Records/Menart na CD-u i vinilu.

Počevši sedmicu s intimnom trodnevnom rezidencijom u Austinu u legendarnom Continental Clubu, Leon je počastio publiku potpuno novim pjesmama s albuma „Leon“ kao i već poznatim omiljenim pjesmama.

Izdanje albuma uslijedilo je nakon prvog singla „Peaceful Place”, pjesme obožavatelja „Laredo” i pjesme „That’s What I Love” koju je predstavio u „The Tonight Show Starring Jimmy Fallon“. Snimio ga je i producirao Ian Fitchuk (Kacey Musgraves, Maggie Rogers) u El Desiertu na periferiji Mexico Cityja uz koprodukciju Daniela Tashiana (Kacey Musgraves) u Nashvilleu. ‘Leon’ sadrži 13 pjesama koje ističu Leonovo prepoznatljivo pripovijedanje i alhemiju organskog žanra.

„Leon“ otkriva njegov najdirljiviji, najsnažniji i najosobniji opus do sada, kao čovjek koji vas vodi ulicama koje najbolje poznaje, stvarima koje su mu najdraže te sjećanjima na ljude i mjesta koja su ga oblikovala. Šest godina u nastajanju, ova ploča je nepogrešivo Leon.

“Leon” se oslanja na nasljeđe tri prethodna albuma „Gold-Diggers Sound“, „Good Thing“ i „Coming Home“, koji su bili nominirani za Grammy za najbolji R&B album.